Kyckling- och kantarellgryta

kyckling- och kantarellgryta

Onsag = föräldraledig :-) Ja, i alla fall denna och en till onsdag, sedan är det slut på det roliga. Jag ska visserligen fortfarande vara föräldraledig men det blir korta dagar istället för att vara ledig en dag i veckan. Passar ju givetvis mycket bättre nu när Rasmus ska börja på dagis. Idag var det andra inskolningsdagen för Rasmus, spännande! Det gick jättebra faktiskt, vi har en så grym förskola, har haft stora tjejen på samma ställe, samma pedagoger, perfekt! När det var dags att gå hem ifrån dagis så var Rasmus så så trött, hem och äta lunch och sedan stupade han i säng.....och hans mamma också ;-)

Idag blev det ingen matlagning, vi hade massor över ifrån gårdagens supergoda kyckling- och kantarellgryta. Vi gör nästan alltid så när vi lagar mat, gör många portioner så att vi inte måste laga mat varje dag, dessutom ska det räcka till lunchlådor till oss båda. Köper nästan aldrig mat ute på jobbet, dels är det för dyrt och sedan så är min mat mycket godare ;-) Här kommer receptet på den utsökta grytan:

Ingredienser
1 kg kycklingfilé
kantareller
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 st squash
ett broccolihuvud
½ purjolök om stor, annars en liten
ett gäng med oliver
några soltorkade tomater
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 burk krossade tomater eller körsbärstomater
en handfull färska basilikablad
salt och peppar
torkad oregano
kokosolja + smör

Börja med att förbereda alla ingredienser. Skär kycklingen i mindre bitar. Hacka alla lökar, skiva squashen, purjolöken, ansa broccolin och skär i mindre bitar. Förväll kantarellerna.

Bryn kycklingen och grönsakerna i stekpanna  eller stekgryta med smör och kokosolja och lägg sedan över allt i samma gryta. Lägg i kantarellerna, oliver, några soltorkade tomater (skivade), häll över krossade tomater, grädde och creme fraiche, krydda med salt, peppar och oregano. Skiva några basilikablad och strimla över. Blanda runt och låt stå och puttra en stund.

Servera som jag gjorde med avocado eller varför inte en grönsallad, äter du kolisar så kokar du lite pasta eller ris. Supergott!!

Kyckling- och kantarellgryta

kyckling- och kantarellgryta

Kommentarer

  1. Grytan ser jättegod ut. Det är först på senare år som jag börjat uppskatta svamp... nu tycker jag att det är jättegott.

    SvaraRadera
  2. TÄNK att ha så mycket kantareller att de räcker till grytan. VAR är regnet?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar