Indisk curry med kyckling


En av mina favoritkokböcker är "Under valnötsträdet" med Anna Bergenström. Just i denna boken hittade jag en supergod curry med inspiration ifrån Indien. Det som är så bra med denna curryn är att man börjar med att göra själva basen, såsen, och sedan kan man välja om man vill ha grönsaker, kyckling, nötkött eller lamm i den. Jag valde faktiskt både grönsaker och kyckling, blev jättegott!

Ingredienser ca 6-8 port
5 msk rapsolja
2 gula finhackade lökar
4 st finhackade vitlökar
3 msk färsk riven ingefära
½ tsk mald gurkmeja
½ tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
½-1 tsk garam masala
1/4 tsk cayennepeppar (ta mer om du vill ha starkare)
5 dl vatten
5 st finhackade tomater
1 msk honung
5 dl matlagningsgrädde
2 st squash
några färska champinjoner
suger snaps eller socker ärtor
2 pkt färska kycklingdelar

Värm oljan i en stor gryta, fräs den gula löken sakta i ca 10 min. Lägg sedan i vitlöken och ingefäran och fräs ett par minuter. Lägg sedan i alla övriga kryddor och låt fräsa ytterligare någon minut.

Häll sedan i vattnet, dom hackade tomaterna och honungen, låt stå och puttra under lock ca 25 min.

Dela squaschen i mindre bitar, halvera tomaterna, fräs detta i någon minut i en stekpanna och tillsätt sedan till grytan.

Bryn kycklingdelarna, salta och peppra och tillsätt till grytan. Låt koka under lock tills kycklingen är färdig, ca 15 min. Tillsätt till sist sockerärtorna och låt dom koka med någon minut.

Servera det hela med ris och mango chutney! Smaklig spis!! :-)

Kommentarer

  1. Den kokboken har min syster och hon gör många härliga recept från den!

    Vad roligt att se dig i Mitt kök!!:)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar