Torskfilé i hummersås och vart tog värmen vägen?


Ja, vart tog värmen vägen egentligen. Vi gick ifrån nästan 30 grader till kalla 9 grader häromdagen på bara några veckor, brrr. Men...det är väl bara att hålla ut, värmen kommer väl tillbaka någon gång efter midsommar eller vad tror ni? Även om värmen håller sig borta så fortsätter vi att grilla, vi har både grillat hel kyckling och korvar i helgen som gick men vi har förstås även lagat annat såsom den här otroligt goda fiskrätten. Den blir givetvis godast med riktig hemmagjord hummerfond men har ni inte det så får ni köra med den på flaska. Nu har ju också färskpotatisen kommit och priset har dessutom blivit lite mer humanare så det fick bli kokt färskpotatis till fisken. Gjorde även en mycket fräsch sallad med massor av smaker, snygg är den oxå :-) Här kommer recepten:

Ingredienser torsk i hummersås
torskfilé för ca 6 personer
3 dl hummerfond
5 dl matlagningsgrädde
2 cl konjak
en nypa cayennepeppar
salt och peppar
fiskkrydda

Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att koka upp fond, grädde, konjak och cayennepeppar. Lägg torsken i en smord ugnsform, salta och peppra och häll över någon fiskkrydda. Häll över hummersåsen. In i ugnen ca 20-25 min.

Koka potatisen.


Gör gärna en sallad till, min sallad innehöll blandsallad, valnötter, getost, tomater, oliver, rostade pinjenötter, soltorkade tomater, oljan från tomaterna och balsamvinäger. Mycket fräsch och god!

Servera allt ihop och njut!

Kommentarer