Mannerströms Skagentoast


Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt! Har faktiskt aldrig gjort egen skagenröra förut utan bara köpt men det var ju superenkelt. Jag hittade ett recept i Leif Mannerströms kokbok "Skaldjur" på en skagenröra som jag testade. Så här gör man:

Mannerströms skagentoast


Ingredienser för 4 port
1 kg färska räkor
1½ dl majonäs (gärna hemmagjord)
1 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 knippe finskuren dill
½ finhackad rödlök
1 bunt finskuren gräslök
salt och peppar
4 skivor bröd

Garnering
Löjrom
Dill
Salladsblad

Skala räkorna.
Blanda majonäs, creme fraiche och senap  med dill, rödlök och gräslök, salta och peppra. Blanda i räkorna.

Lägg ett salladsblad på brödskivan och lägg sedan upp röran, garnera med löjrom och några dillkvistar om du har det.

Mannerströms Skagentoast


Sugen på fler recept från Mannerström? Kolla in den här senapssillen!



Kommentarer

  1. Mums!

    Lite roligt: Kung Markatta ligger här i Örebro. De har mycket bra ekologiskt och kravmärkt. :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar