Köttfärsröra med bönor och bacon

Ja, då var måndagen här igen. Helgen flög förbi med en väldans fart men jag fick ändå gjort en hel del i trädgården. Jag har satt min potatis, sått morötter, bondbönor, rädisor och persilja. Härligt, nu är grönsaksodlingen i full gång!

I lördags så grillade vi fläskkarré och spett med grönsaker och i går söndag så gjorde jag en supergod laxsoppa som jag bloggat om tidigare, recept finns här.

Men...det receptet jag vill blogga om idag är en rätt som jag gjorde förra veckan. Receptet kommer ifrån Jamie Olivers kokbok "Middag på 30 min". Något som är bra med hans kokbok är att han lägger ut en hel meny med huvudrätt, sidorätt och efterrätt. Dock så behöver man ju inte laga allt i menyn, tex så äter vi ju så gott som aldrig efterrätt efter maten. När det gäller den här menyn så uteslöt jag tex potatisen och salladen och gjorde bara köttfärsröran och bön- och baconröran. Så här ser receptet ut:

Ingredienser köttfärsröra
500 g nötfärs
2 kvistar färsk timjan
1 rödlök
2 morötter
2 kvistar färsk rosmarin
4 vitlöksklyftor
salt och peppar
olivolja
6 msk worcestershiresås
en knippe slätbladig persilja

Receptet innehåller också selleri men eftersom jag inte gillar det så uteslöt jag det.

Lägg köttfärsen i en stekpanna som du hällt en skvätt olivolja i och finfördela med en träsked. Tillsätt salt och peppar. Rör om ofta tills färsen fått fin färg. Skala rödlöken och skär i två delar. Skala morötterna och skiva sedan tillsammans med löken i matberedaren.

Hacka rosmarin och timjan och tillsätt till röran. Pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt worcestershiresås. Rör om ordentligt och tillsätt sedan dom skivade grönsakerna. Låt steka några minuter tillsätt sedan hackad persilja mot slutet.

Ingredienser bön- och baconröra
4 skivor bacon
2 tomater
400 g bönor tex smörbönor eller vita stora bönor
rödvinsvinäger
2-3 kvistar färsk basilika (jag hade ingen basilika så jag uteslöt det)
olivolja
salt och peppar

Skiva baconet och stek på låg värme i en stekpanna med olivolja, rör om då och då. Höj sedan värmen och tillsätt grovhackade tomater. Häll i bönorna med sin vätska och sjud sakta för att det hela ska koka ihop. Tillsätt mot slutet lite olivolja, en skvätt rödvinsvinäger, salta och peppra. Strö över blad av basilika och servera.

Servera ihop med köttfärsröran och gör gärna en dippsås till. Jag gjorde en enkel genom att mosa i fetaost i lite turkisk yoghurt, salta och peppra. Gott, gott!

Kommentarer

  1. Låter underbart vårigt med första sådden utomhus. I Stockholm har det varit så förtvivlat kallt, men nu ser det ut att vända så jag hoppas på sådd i långhelgen som kommer! Första potatisen - Midsommarpotatisen är planterad i ett kärl inomhus, så länge, hoppas på mer värme tills det gröna börjar titta upp!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar