Oxfilé med potatisgratäng och ugnsrostad pumpa

Igår fyllde min sambo Jonny år och därför fick han önska maten. Han ville ha oxfilé och potatisgratäng så det fick det bli ;-) Vi köpte en härlig bit ifrån affären som vi skar upp, smetade in med olivolja, saltade och pepprade och grillade dom i grillpannan.

Till detta blev det alltså potatisgratäng. Finns ju en hel del sätt att göra potatisgratäng och vill du veta hur jag gör så kolla in det här receptet. Jag uteslöt dock osten och hade dessutom herbes de provence mellan lagren.

Jag gjorde även butternut squash i ugnen med körsbärstomater. Bara till att ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och herbes de provence och sedan in i ugnen på 200 grader ca 35 min.


Oxfilén blev helt underbart god, alla i familjen gillar den blodig så det är inte många minuter vi kör på varje sida ;-) Den vitlöksspäckade potatisgratängen passade riktigt bra till.

Dagens middag blir en härlig fiskrätt i ugnen med kolja. Även här blir det butternut squash, det är ju så gott!! Ikväll ska vi smaska på varsin hummer, ska förstås bli underbart gott det med :-)

Kommentarer

Skicka en kommentar