Rosmarinkex

När jag tittade på Leilas program ifrån Frankrike förra veckan så blev jag så otroligt sugen på hennes rosmarinkex, dagen efter så satt jag och mumsade på dom ;-) Dom var väldigt lättgjorde och mycket goda. Vi åt dom med tomatmarmelad, fikonmarmelad och goda ostar, passade perfekt.

Ingredienser
4 dl vetemjöl
150 gsmör
100 g parmesanost
½ dl mjölk
2 tsk havssalt
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
2 msk färsk rosmarin
2 msk torkad rosmarin

Riv parmesanosten och hacka den färska rosmarinen. Blanda ihop vetemjöl, smör, parmesanost, rosmarin, mjölk,  1 tsk salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke och kör i maskin ca 6 min på låg hastighet (eller för hand).

Dela upp degen i två lika stora bitar och forma till två rullar. Rulla rullarna i 1 tsk havssalt och den torkade rosmarinen. Lägg in rullarna i plastfolie och in i kylen tills dom stelnat.

Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut och skiva rullarna i kakor, ca ½ cm tjocka. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10-15  min. Avnjutes med marmelad och en bit ost! 



Kommentarer

  1. Smart, sådana vill jag också göra! Kanske redan ikväll. Vi är bjudna på"bartömning" hos landetgrannarna.
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Rosmarinkex är så himla gott! Vi har gjort flera gånger men efter ett annat recept. Men att ha parmesan i låter som en väldigt god idé, läggs i receptmappen så får vi testa när vi äter lite mer kolhydrater igen!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar