Pocherad kummel med äggsås

När vi var och åt på Långedrags värdshus härom veckan så valde jag pocherad kummel med äggsås vilket var väldigt gott. När jag såg kummel i fiskbilen häromdagen så var jag sugen på att se om jag kunde göra det lika bra själv hemma ;-) så den fick åka med hem.

Att pochera fisk innebär att man sjuder fisken i vätska. Skär upp kummeln i 200 g bitar och salta, lägg dom i en kastrull, fyll på med vatten precis så att det inte täcker. Häll på 1 dl vin och 1 buljongtärning, låt koka upp och sänk sedan värmen och låt fisken sjuda under lock ca 8 min.

Till fisken kokade jag färskpotatis och gjorde en äggsås. Äggsås är väldigt enkelt och grunden består av en vanlig vit sås som man sedan blandar med hackat ägg och persilja. Så här gjorde jag:

Ingredienser
2 msk smör
2 msk mjöl
2 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
salt och vitpeppar
2 hackade ägg
persilja

Smält smöret i en kastrull, blanda ner mjölet och låt bryna någon  minut. Tillsätt all vätska under omrörning, salta och peppra. Blanda i hackade ägg och hackad färsk persilja, ca 1 dl.

Detta blev riktigt, riktigt gott och minst lika bra som den jag åt på restaurangen. Kummel är en riktigt fin fisk, testa om ni inte gjort det!

Kommentarer

  1. Verkar otroligt gott i all sin enkelhet. Tycker om att du beskriver vad pochering innebär, det gör en sådan som mig - som inte samlat så mycket köksvana än - inspirerad att prova själv trots att det kanske "låter" komplicerat! Inte bara här, utan i alla inlägg. Gillar verkligen din blogg!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar