Snälleröds ekologiska snapsar

Kom på idag att jag glömt att blogga om Snälleröds ekologiska snapsar som jag fick hem som smakprov inför midsommar. Alla produkter som används i snapsarna är ekologiskt odlade vilket ju förstås är jättebra.

Vi gjorde ett litet test på midsommarafton, de som drack snapsarna fick sätta ett betyg mellan 1-5 och jag har efter det tagit fram ett medelbetyg. Först kommer en beskrivning av varje smak (Snälleröds egen beskrivning) och därefter vårat betyg:

Mäskdrängens Akvavit
En klar och ren akvavit. Mäskdrängens Akvavit har en tydlig kummin och fänkålsdoft samt inslag av citrus och lakrits. Smaken ger en äkta akvavitkänsla, precis så som akvavit smakade förr i tiden. Vårat betyg blir en 4:a. Ligger klart i toppen!

Herr Berntsons Besk
Ett malörtsbrännvin med mjuk och elegant malörtsbeska och en trevlig avrundande sötma. Snälleröds använder malört från skånska Norrviddinge. Har du avvisat Besken tidigare bör du ge Herr Berntson en andra chans då denna står för framtidens moderna besk. Vårat betyg blir 4½. Favoriten!

Bokhållarens Akvavit
Fyllig, modern och torr akvavit som den gamle bokhållaren föredrar. Läckert ljusgrön i färmen med anis, kummin och fänkål i botten samt friska apelsintoner. En aromatisk akvavit som apertif eller digestiv (före respektive efter maten) ligger också i tiden. Vårat betyg blir inte så högt, 2½ av 5.

Jungfruns Brännvin
Ett varmt och örtigt brännvin, med tydlig citruston. Ofta en favorit bland mindre bevandrade snapsdrickare. Jungfrun är kryddad med klassiska akvavitkryddor med tillägg av koriander och citron. Allt är väl avrundat och kryddorna pekoreras under en längre tid. Denna fick sämst betyg av oss, en 2:a.

Brännmästarens Akvavit
En ljuvlig snaps som Brännmästaren själv älskar. Traditionen i smaken är tydlig. Kryddorna består av anis och fänkål med en bas av kummin. Den är välbalanserad och lagrad och avnjutes med fördel till silltallriken. Ett medelbetyg från panelen, 3½ poäng.

Jag själv tycker om utseendet på snapsarna, dom ser goda ut redan på utsidan ;-). Jag tycker också det är bra att det är små flaskor, på det sättet så kan man få smaka på flera smaker än om man köper en stor flaska. Någon som testat?

Kommentarer