Kantarellrisotto med hel ugnsgrillad kyckling


En risotto kräver ju både lite tid och framförallt närvaro när den ska tillagas. Mycket rörande blir det ;-) Därför är det ju perfekt att tillbehöret som i detta fallet blev en ugnsgrillad kyckling inte kräver så mycket omvårdnad.

Har fortfarande en hel del kantareller i frysen så det blev helt enkelt stekta kantareller i risotton. Mycket gott! Viktigt att tänka på när man gör risotto är alltså att röra hela tiden medans man fyller på med buljong och tänk även på att risotto ska ha lite kärna kvar i mitten.

Ingredeinser
3 dl aborioris
ca 1½ liter hönsbuljong
1½ dl vitt vin
1 gul lök
salt och peppar
ca 2 dl riven parmsanost
2 msk smör
stekta kantareller
hackad färsk basilika

Börja med att hacka den gula löken. Bryn i olivolja i en stekpanna någon minut. Tillsätt riset och rör runt. Tillsätt vinet och låt vinet koka in i riset. Tillsätt sedan buljongen lite i taget och rör hela tiden tills buljongen tar slut eller risotton har bra konsistens, tar ca 20-25 min.

Salta och peppra. Tillsätt en klick smör och riven parmesanost. Häll i dom förstekta kantarellerna och hackad basilika.


Kommentarer

  1. god damn vad gott! :) tror mina kantarell påsar har sinat rätt ordentligt i frysen nu... men risotto får det åxå bli här någon dag.. så jädrans gott :)

    SvaraRadera
  2. Risotto är något vi verkligen gillar, men med svamp i har vi faktiskt aldrig provat även om vi gjort en hel del olika sorter.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar