Svensk mat på export - något att vara stolt över?

Jag läste en artikel om att fram till 2020 så ska Sverige fördubbla sin matexport. Låter ju bra att resten av världen får smaka på våra härliga produkter, tex ostar, marmelader, senap, honung, oljor mm mm. Men vet ni vad det är vi ska exportera då? Jo, typ svensk texmex och Singoallakex. Så här skrev Mats-Eric Nilsson i sin artikel:
"Så snart borde väl även de mexikanska konsumenterna kunna hitta guacamoledip med 1,5 procent avokado på sina butikshyllor."

Den meningen säger allt tycker jag! Enligt svenska exportrådet så finns det en del s k "success cases" och de är tex Almondy, Dafgård och Friggs. Är det detta vi vill vara stolta över att hitta i övriga världen? Jag hoppas verkligen att det blir andra produkter än dessa som blir framtidens "success cases"......

Nästa svenska export att vara stolt över? Bild från svd.se

Kommentarer

  1. Jo men det borde väl mexikanarna bli överlyckliga över, vår svenska guacamole... Är det klokt, det finns väl för sjutton bättre mat som vi kan exportera ut i världen?

    SvaraRadera
  2. Man tar sig för pannan....

    SvaraRadera
  3. jag röstar för västerbottensost! såklart :=)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar