Sötpotatissallad


Sötpotatis är en riktig favorit här hemma. Den är dessutom GI-vänlig eftersom den har ett lägre GI-värde än vanlig potatis. Även om den heter sötpotatis så är den faktiskt inte släkt med vanlig potatis. Den odlas mest i tropikerna och i Amerika, den kräver med andra ord mycket värme så ska den odlas här i Sverige så bör den odlas i kruka. Någon som testat?

Den här sallade kändes riktigt fräsch. Sötpotatisen ska vara lite ljummen men den funkade även dagen efter som kall.

Ingredienser
några sötpotatisar
1 pkt fetaost
2 st avocado
spenat och ruccola
olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skala och skiva sötpotatisen i mindre bitar och lägg i en form. Ringla olivolja över, salta och peppra. In i ugnen i ca 30 min.

Lägg upp spenat- och ruccolablad på ett stort fat. Skiva fetaosten och avocadon. Lägg över sötpotatisen över bladen, fördela fetaosten och avocadon över. Ringla över lite mer olivolja och lite flingsalt och svartpeppar.

Salladen serverades med en bit grillad fläskkotlett och grillad sparris.

Kommentarer

  1. Åh, den salladen brukar jag göra. Den är så god!

    SvaraRadera
  2. Gott och fräscht det där ser ut. Riktigt vårigt.

    SvaraRadera
  3. Det lät jättegott. Det måste jag prova till påsk när vi drar fram grillen:)

    SvaraRadera
  4. Trevlig idé med sötpotatissallad! Den tanken har inte ens slagit mig in tidigare, men den monteras i minnesbanken :)

    Glad påsk!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar