Grillade revbensspjäll med sötpotatis


Då har vi ännu en härlig lördag framför oss. Man får nog passa på att njuta idag för det ska bli kallare i början av nästa vecka. Typiskt när mina sådder har börjat kika upp men jag har fiberduk över så det blir nog inga problem. Idag blir det till att sätta på sig trädgårdshandskarna igen och ta sig an rabatterna och ikväll ska vi grilla hel entrecôte, det blir nog smaskens. Imorgon har min dotter uppvisning i Funky Kidz vilket såklart ska bli jättekul, sedan ska hon på kalas så söndagen är också uppbokad ;-) Vad det blir för mat imorgon har jag inte bestämt ännu.......jag har hel kyckling i frysen....någon som har något gott tips?

Igår kväll hade vi också framme grillen, denna gången blev det revbensspjäll som hamnade där. Jag kokar först revbenen och sedan penslar jag på en glaze och sedan grillar jag, receptet hittar du här.


Till köttet blev det ugnsrostad sötpotatis och rödbetor. Har ni inte testat att ugnsrosta rödbetor så gör det. Dom färgar ju av sig en hel del men då kan man helt enkelt lägga dom i ena hörnet av formen så blir inte resten av maten så färgad. Klyfta potatis och rödbetor, häll över olivolja, pressa över några vitlöksklyftor, salt och peppar och lite färska örter, timjan och rosmarin blir perfekt. In i ugnen på 200 grader ca 30 min.

Till detta blev det en kall sås bestående av turkisk yoghurt och ajvar relish, gott och fräscht.


Ha nu en trevlig helg!

Kommentarer