Jag använder iallfall färska räkor till min räkmacka...


Ja, ni som brukar läsa GP på nätet har kanske läst om hur Heaven 23 får tag i sina räkor till sin kända räkmacka..... Räkorna är inte härifrån västkusten utan fiskade utanför Grönland, sedan transporteras dom till Baltikum där dom skalas och läggs i lake för att sedan transporteras vidare till Göteborg. Det låter ju inget vidare men när man hör anledningen till varför det är så, så förstår man dom ju litegrann. Skulle dom fiska räkorna här och sedan skala själva så skulle en sådan räkmacka som dom säljer på Heaven 23 kosta ca 800 kr! Det finns helt enkelt inget företag här som skalar räkor, kanske en affärsidé? ;-)

Iallafall, igår kväll njöt vi av varsin räkmacka med färska räkor. Ska man ha den godaste räkmackan så är det ju färska räkor som gäller och hur vet man då att räkan är färsk? Ja, det enklaste sättet att kolla det på är att titta på spröten, dom ska vara långa och hela. Så kolla det nästa gång ni köper räkor som dom säger är färska, är spröten långa och fina.


Min räkmacka nedan är bottnad med lite aioli, sedan ett salladsblad, skivat ägg, aioli igen och sedan dom färska räkorna. Ser gott ut va!? :-)

Så här års är räkorna fulla med rom, jättegott!

Kommentarer

  1. Klart jag släcker! :-)

    Den där räkmackan skulle jag inte säga nej till ...

    SvaraRadera
  2. Jisses så gott det ser ut. Oerhört frestande!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar