Stekt strömming med potatismos


Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigt billigt och dessutom så är det ju roligare att variera sig lite med fisksorterna. Har börjat testa lite fler fisksorter sista tiden, kolja bland annat som jag tycker är en riktigt god fisk. Lax är ändå min favorit. Vilken är eran favoritfisk??

Ingredienser
strömmingfileér
3 ägg
4 dl mjölk
1 dl senap
salt och peppar
rågmjöl
ströbröd

Blanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Rensa fileérna från fenor mm och lägg i mjölkblandningen, låt stå och dra ca 1 timme.

Lägg ihop fileérna två och två med skinnsidan utåt och vänd dom i mjölblandningen med hälften rågmjöl och hälften ströbröd.

Stek i smör några minuter per sida. Servera med potatismos och lingonsylt. Riktigt gott!

Kommentarer

  1. Mums!... det ÄR gott... ibland iafl.. speciellt om det är längesen..
    Sambo har påpekat länge nu att vi ska steka strömming.. sill som det heter här nere.. så vi får väl se när vi tar tag i det. Snart börjar julinläggningarna åxå :)

    SvaraRadera
  2. Ja håller med! Strömming är så gott! :-)

    SvaraRadera
  3. Stekt strömming med potatismos och lingon. Vill ha, vill ha, vill ha!

    SvaraRadera
  4. Vi gillar sill (strömming) massor, det finns ju så mycket man kan göra med de små firrarna. Egentligen är det svårt att utnämna någon favoritfisk, men tonfisk och makrill ligger bra till på listan.

    SvaraRadera
  5. Ett tips: blanda lingonsylten med ett par rejäla skedar turkisk yoghurt. Det blir en härlig syrlig smak som passar perfekt till strömmingen o moset.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar