Enkel och snabblagad pastarätt


Detta blev en vädligt enkel och lättlagad pastarätt men oj så god ;-)

Med några få ingredienser så kan man ju väldigt enkelt få till olika pastarätter men jag tycker det är så viktigt att ingredienserna är bra. Pastan (spaghettin) jag använde är Glenn Strömbergs märke, likaså prosciotton. Har ni aldrig smakat hans pasta så gör det! Dom soltorkade tomaterna är körsbärstomater, vilken härlig smak, aldrig smakat godare faktiskt (Fontana).

Ingredienser för 4 port
pasta (spaghetti)
1 röd lök
soltorkade tomater, ca ½ burk
ca 150-200 g prosciotto
1½ dl kycklingbuljong
2 dl matlagningsgrädde
riven parmesanost
olivolja

Hacka den röda löken. Dela tomaterna i mindre bitar. Skiva skinkan. Fräs alltihopa i några matskedar olivolja i en stekpanna.

Tillsätt kycklingbuljongen och låt puttra några minuter tills en del av vätskan försvunnit. Häll över grädden.

Servera med spaghetti och riven parmesanost.

Kommentarer