Kyckling curry med ris


Den här rätten är ju rätt så välkänd och har nog gjorts några gånger i dom flesta familjer. För mig var det ett bra tag sedan jag gjorde den men blev påmind häromdagen när jag lästa Monika Ahlbergs matblogg. Jag gjorde ungefär som hon gjorde och det blev såklart jättegott. Tycker nog att man bör servera mango chutney till rätten för att få lite mer smaker så det inte bara är currysmaken man känner.

Ingredienser
1 st hel kyckling, jag använde Bosarps kravkyckling
5 st morötter
2 st gula lökar
4 st färska lagerblad eller 2 torkade
några vitpepparkorn
några svartpepparkorn

Såsen
buljongen ifrån kycklingen
ca 2 msk smör
ca 4 msk vetemjöl
3 msk curry
flingsalt

mango chutney
ris

Härlig kyckling ifrån Bosarp, kravproducerad dessutom!

Lägg kycklingen i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker kycklingen. Låt koka upp och skumma.

Skär morötterna i bitar och dela på lökarna, lägg i kastrullen tillsammans med lagerblad och vit/svartpeppar kornen. Låt koka sakta i ca 40 min.
Ta upp kycklingen och ta loss köttet från benen.


Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet, tillsätt buljongen lite i taget och rör tills såsen blir slät och fin. Krydda med curry och flingsalt. Lägg ner kycklingen och morötterna.

Servera med ris och mango chutney och en grönsallad.

Kommentarer