Tacotårta, Mojito och rosa blommor....


.....ja, inte på samma gång såklart ☺! I fredags så gjorde vi tacotårta något som jag bloggat om tidigare. Jättegott och en kul variation till dom ordinarie fredagstacosen. Samma smaker förstås men i ett annat utförande.

Efter tacotårtan så blandade vi till en Mojito. Har aldrig gjort egen Mojito förut men nu hade vi vit rom hemma och mynta fanns i växthuset så det var bara att köra på.



Ingredienser till ett glas:
1 msk sockerlag (1 dl vatten + 1 dl socker uppvärmt i en kastrull, låt svalna)
½ pressad lime
några myntablad
6 cl vit rom
isbitar
sodavatten

Häll i sockerlag i ett glas tillsammans med limejuice och myntabladen, mortla litegrann. Häll i romen, isbitarna och fyll upp med sodavatten.
Jonny tyckte det var jättegott, jag tyckte sådär, friskt och mycket myntasmak.

Just nu blommar det med mycket rosa i min trädgård och en favorit är min rosa jättevallmo. Dom är speciellt fräcka om man kikar närmare, ser ut som något som inte är ifrån denna planeten ☺. Och visst är den vacker som knopp också!?



Kommentarer

  1. Men vilken häftig blomma! Jag har sått vanliga vallmo och även fått en planta av min mamma, men den gav upp och säckade ihop i en liten hög.

    Jag har nyss fyllt år och fick bland annat blommor och presentkort på Tant Gröns handelsträdgård. Så släkt och vänner vet vad som gäller. :-)

    SvaraRadera
  2. Mojito är jättegott! Somrigt fräscht och så blir man fnittrig snabbt ;-) Fräck vallmo!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar