Tomatrisotto med chilistekta ärtor och lammtärningar med sallad på grapefrukt


Oj, det blev en lång recepttitel men det är vad det ena receptet ifrån Middagslådan heter. Som jag berättade häromdagen så har jag fått testa en Middagslåda ifrån Årstiderna som består av ekologiska råvaror för två middagar och 4 personer. Idag så gjorde vi det första receptet.

Det som är kul med dom här två recepten är att jag nog aldrig skulle komma på tanken att göra dom enbart genom att läsa dom i tex en mattidning. Men jag blev glatt överraskad. Maten blev jättegod och det var härligt att använda dom fina råvarorna. Till och med salladen med grapefrukt var god och jag som inte ens gillar grapefrukt :-o



Till dagens middag stod det lammgrytbitar på receptet och jag tycker verkligen om lamm så det kändes jättebra, tyvärr får jag säga så var köttet rätt så senigt. Det var dock mört och väldigt gott så det blir ändå godkänt. Till lammet så blev det en tomatrisotto, också väldigt god, så här gjorde jag:

Ingredienser:
1 pkt lammgrytbitar ca 400 g
1 färsk vitlök
1 ask körsbärstomater
300 g risottoris
sallad
1 vårlök
1 grapefrukt
1 grön chili
ärtor (dom som kom i lådan låg kvar i sina skidor)
olivolja
salt och peppar

Krydda köttet med havssalt och svartpeppar. Koka upp en kastrull med 2 liter vatten.



Strimla vitlöken och skär tomaterna i små bitar. Stek i rikligt med olivolja i 2 minuter på medelstark värme utan att det tar färg. Tillsätt riset och stek vidare i 4 minuter. Tillsätt det kokande vattnet så det täcker riset. Sänk värmen till medel och rör om ofta. När riset blir tjockt så tillsätter du mer vatten och håller på så till riset är mjukt (provsmaka). Smaksätt det med lite av chilin, salt och peppar.

Skala grapefrukten med en kniv. Skär ut köttet som sitter emellan dom vita väggarna. Pressa ut saften ifrån skrovet i en stor skål och lägg fileérna i skålen.

Skiva vårlöken tunt. Blanda den med grapefrukten och smaksätt med olivolja, salt och peppar. Vänd ner salladen.

Plocka ärtorna ur skidan. Strimla chilin. Värm en stekpanna och stek lammet och ärtorna i olja ca 5 minuter och avsluta med att hälla över chilin och salt.

Risotton ska vara krämig så har den torkat in för mycket så tillsätt mer vatten.

Kommentarer

  1. Det såg väldigt gott ut, spännande kombination!
    Ha en tervlig kväll!
    /Kram Ida

    SvaraRadera
  2. Ser supergott ovh fräsht ut!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar