Pasta med kyckling i parmesan och vitlökssås


Arla har kommit med en ny smaksatt creme fraiche som heter "Lätt crème fraiche parmesan & vitlök". Idag testade vi den i en pastasås. Som man ju hör på namnet så är det parmesanost i och även vitlök. Jag använde den ihop med en hel del andra starka smaker men tyckte att smaken från creme fraichen kom fram riktigt bra och gjorde sig perfekt i den här såsen.



Ingredienser för 6 pers:
4 st kycklingfileér
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
5 st soltorkade tomater
1 burk Arla lätt creme fraiche parmesan & vitlök
2 dl matlagningsgrädde
1 msk italiensk kalvfond
körsbärstomater
flingsalt och svartpeppar
färsk basilika
1 st vårlök (kan hoppas över)

Hacka den röda och vita löken. Bryn i olivolja i en stekpanna. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn ihop med löken, salta och peppra (jag använder alltid svarpeppar från kvar, ger mycket mer smak). Tillsätt dom soltorkade tomaterna i bitar. Rör i creme fraiche, matlagningsgrädde och kalvfonden.

Dela körsbärstomaterna i fyra delar och lägg i grytan. Hacka lite färsk basilika och strö över. Jag tog även en vårlök och skivade och strödde över det hela.

Servera med tagliatelle, jag valde Glenn Strömbergs tagliatelle som jag tycker är outstanding just nu.

Lite riven parmesanost över det hela och ett glas rött vin och fredagskvällen är räddad!!

Vi satt ute och åt idag, riktigt härlig värme trots att det minuterna innan hade ösregnat och åskat. Mysigt! Vad har ni haft för er ikväll? Mumsat på någon god mat kanske?? Imorgon blir det grillning, återkommer då såklart, trevlig helg på er!

Kommentarer

  1. Oj så gott det såg ut! Det där receptet måste jag ta med mig! Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera

Skicka en kommentar